вівторок, 23 вересня 2014 р.

Студенти та працівники НАУ переходять до активних дій

У продовження теми пограбунку колективу Національного Авіаційного Університета (НАУ) повідомляємо наступне.

Студенти та працівники НАУ, які протягом декількох місяців не можуть отримати стипендії та зарплати, переходять до активних дій.

Пограбовані клієнти Терра Банку поштою відправляють на адресу міністра освіти – Сергія Квіта та прокурора Києва – Сергія Юлдашева наступну заяву.

Міністру Освіти України Сергію Квіту
01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10 

Прокурору міста Києва Юлдашеву Сергію Олексійовичу
03150, вул. Предславинська, 45/9


ЗАЯВА

Повідомляємо, що в студентів, викладачів та інших працівників НАУ тривалий час крадуть стипендії та зарплати.
Зловживаючи службовим становищем, проректор Максим Луцький у змові з ректором Миколою Куликом перевели гроші колектива НАУ на розрахункові картки Терра Банку (Терра Банк – власність Максима Луцького). Через це на протязі декількох місяців колектив НАУ позбавлений зарплат та стипендій.
З початку вересня, замість того, аби організувати повернення вкрадених стипендій і зарплат, гроші колективу НАУ за наказом ректора М. Кулика пере­ведені на чергову сумнівну недержавну фінансову установу – Діамантбанк.  
Сьогодні це лихо спіткало колектив НАУ, а завтра – будь-якого студента або викладача іншого навчального закладу, де практикують подібні злочинні схеми! 
Попереджаємо кожного працівника сфери освіти, відповідального за виплати зарплат та стипедій, що за подібні дії передбачена відповідальність згідно Кримінального Кодексу України: 
ВИТЯГИ З КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ.
Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем 
1. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої  фізичної  або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало  істотної  шкоди  охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається  арештом  на  строк до шести місяців або обмеженням волі  на  строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк,  з  позбавленням  права  обіймати певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти   до  семисот  п’ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів доходів  громадян  та  зі спеціальною конфіскацією.
Стаття 368-2. Незаконне збагачення 
1. Одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі  або  передача  нею  такої  вигоди  близьким  родичам   за відсутності   ознак,   зазначених  у  статті  368  цього  Кодексу, (незаконне збагачення) - карається штрафом  від  п’ятисот  до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на  строк  до  двох років,  з  позбавленням  права  обіймати певні посади чи займатися певною  діяльністю  на  строк  до  трьох  років  та зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна. 
2. Незаконне   збагачення,   якщо   його    предметом    була неправомірна вигода у великих розмірах, - карається обмеженням  волі  на  строк від двох до п’яти років або позбавленням волі  на  строк  від  трьох  до  п’яти  років,  з позбавленням  права  обіймати  певні  посади  чи  займатися певною діяльністю  на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна. 
3. Незаконне   збагачення,   якщо   його    предметом    була неправомірна вигода в особливо великих розмірах, - карається позбавленням  волі  на  строк  від  п’яти до десяти років з позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися певною   діяльністю  на  строк  до  трьох  років,  зі  спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна. 
Стаття 175. Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат 
1. Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином - суб’єктом підприємницької діяльності, - карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною 
діяльністю на строк до трьох років. 
2. Те саме діяння, якщо воно було вчинене внаслідок нецільового використання коштів, призначених для виплати заробітної плати, стипендії, пенсії та інших встановлених законом виплат, - карається штрафом від тисячі до півтори тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 
Стаття 367. Службова недбалість 
1. Службова   недбалість,  тобто  невиконання  або  неналежне виконання  службовою  особою  своїх  службових  обов’язків   через несумлінне   ставлення   до   них,   що   завдало  істотної  шкоди охоронюваним  законом  правам,  свободам  та   інтересам   окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом  від   двохсот   п’ятдесяти   до   п’ятисот неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  або  виправними роботами на строк до двох років,  або обмеженням волі на строк  до трьох  років,  з  позбавленням  права  обіймати  певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ВИМАГАЄМО: 
- НЕГАЙНО скласти відкритий реєстр постраждалих студентів, викладачів та інших працівників НАУ.
- НЕГАЙНО повернути привласнені гроші.
- НЕГАЙНО організувати виплати зарплат та стипендій через державну банківську установу або безпосередньо в бухгалтерії НАУ.

Файл заяви можна скачати тут.

Ті, хто отримав газету з описом ситуації, вкладають у поштові конверти, окрім заяв, друкований примірник.

УВАГА! У ЗВОРОТНІЙ АДРЕСІ ВКАЗУЄМО "СТУДЕНТ [номер] КУРСУ, [Назва] СПЕЦІАЛЬНОСТІ". Власні ім'я та прізвище не вказуємо з огляду на загрозу адміністративного переслідування з боку керівництва НАУ. Коли ситуація навколо пограбунку студентів та працівників НАУ стане публічною, можна буде відкрито робити заяви від власного імені.

Після отримання заяв міністр освіти зобов'язаний у стислі терміни утворити спеціальний резервний фонд і забезпечити виплату студентам через касу НАУ або через державний банк.

Прокуратура, у свою чергу, має здійснити перевірку інформації та вчинити процесуальні дії щодо осіб, які винні у привласненні бюджетних коштів, а також сприяти поверненню вкраденого.

Окрім цього, у четвер, 25 вересня,  з 16 до 17 годин студенти з викладачами планують відвідати Прокурора Києва та Міністра Освіти і особисто передати їм ці скарги.

Очікується, що державні посадовці дотримаються присяги і виконають свої службові обов'язки, як того вимагає закон, а колектив НАУ – отримає все, що у них вкрало їхнє керівництво, до копійки.


Немає коментарів:

Дописати коментар